PowerPoint-dia's handig voorbereiden voor import

Tips voor de optimale voorbereiding van PowerPoint-dia's

• Algemene tip: Houd in gedachten dat de cursusstof op verschillende platforms en apparaten (mobiel/tablet/laptop/desktop) zal worden bekeken en dat de inhoud daarom zo overzichtelijk mogelijk vormgegeven moet zijn.
  • Vuistregel: 6 regels tekst per dia met 6 woorden per regel.
  • Tips voor koppen in dia’s:
    • Je kunt de koppen laten weergeven in de dia's of
    • je gebruikt de koppen in de respectievelijke cursus-stappen.
    • Als je een PowerPoint-bestand door de computer in een cursus laat omzetten, verbergt het systeem de koppen automatisch in de cursus-stappen om een dubbele weergave te vermijden (in het ppt-bestand en in de cursus-stap). Hieronder staat een voorbeeld van een dubbele kop.
  • Hou het statisch. Gebruik in de dia’s als het kan geen effecten of animaties.
  • Lettergrootte 30 of 40 is over het algemeen passend.
  • Langere teksten kun je het beste in het notitievenster van PowerPoint plaatsen. Deze zullen dan ook worden geïmporteerd. Bij het importeren moet je het vakje Notities toevoegen aanvinken.

Tip: Gebruik je gelicentieerde of erg ongebruikelijke lettertypes? Coursepath ondersteunt een groot aantal lettertypes, maar omdat er zo veel lettertypes zijn kan het (in uitzonderlijke gevallen) gebeuren dat jouw lettertype niet correct wordt weergegeven. In dat geval kun je een vergelijkbaar lettertype gebruiken of het PowerPoint-bestand van tevoren opslaan als pdf.

Ben je op zoek naar inspiratie voor geschikte lettertypes? Kijk dan eens hier: https://fonts.google.com/