Zoekfunctie

Klik op het vergrootglas of rechtstreeks in het zoekveld in de menubalk bovenaan om naar de interne zoekmachine van de academy te gaan.
Voer hier de term in die je zoekt. De zoekfunctie zoekt nu in de hele academy inclusief alle bijlagen. Daarbij wordt niet alleen in cursusbenamingen en paginatitels maar ook in de content naar de gewenste term/woordstam gezocht.

Zoekresultaten afhankelijk van de rol

De zoekfunctie is voor elk lid van de academy beperkt tot de omvang van de individuele rechten die hij of zij heeft. Zo wordt gegarandeerd dat er geen zoekresultaten verschijnen waartoe het lid geen toegang heeft.

Zoekindex in academy-taal

De zoekfunctie werkt met een zoekindex in de academy-taal die door jouw academy manager als standaardtaal is ingesteld. De zoekindex is dus taalspecifiek waardoor de zoekfunctie beter werkt. Een voorbeeld: In een Nederlandse academy zul je waarschijnlijk niet zoeken naar het woord “tot” omdat het geen relevante informatie voor de zoekopdracht bevat, maar in het Duits zou “tot” een woord met betekenis zijn en daarom ook in de zoekindex zijn opgeslagen.

Toegang tot de zoekfunctie vanaf elke pagina: klik gewoon op het vergrootglas naast de profielfoto.

 

Doelmatiger zoeken met filters

Om nog betere zoekresultaten te krijgen, is een aantal filters beschikbaar. Je kunt filteren op categorie, duur, prijs, type en taal.

  • Categorieën toont elke categorie die in de academy is ingesteld; je kunt op één of meerdere categorieën filteren.
  • Met Duur kun je naar cursussen of workshops zoeken waarvoor een bepaalde duur vastgelegd is.
  • Hetzelfde geldt voor de Prijs-filter.
  • Typen kunnen cursussen en workshops, reeksen, pagina's en elementen zijn. Elementen zijn individuele leerstappen en alle soorten bijlagen.
  • De filter Taal toont alle beschikbare of selecteerbare systeemtalen binnen Coursepath. Selecteer hier een of meer talen.
  • Daarnaast kun je kiezen in welke volgorde de resultaten op de resultatenpagina moeten worden weergegeven. Klik hiervoor op het “Sorteren op”-drop-down menu en kies beste resultaten, titel of prijs (“prijs” kan alleen gekozen worden als de academy betaalde cursussen bevat).