Badges

Badges in Coursepath

Coursepath-badges zijn voor de cursisten een mogelijkheid om spelenderwijs beloningen te verdienen. Badges zijn een vorm van gamification.
Ze stimuleren de deelnemers om te blijven leren om meer badges te verdienen en de eigen prestaties met die van andere cursisten te vergelijken. Op deze manier verhogen badges de motivatie van de cursisten.

Het creëren van badges in je Coursepath academy

Onder Opties vind je het item Badges. Hier kun je kiezen welke badges je in je academy wilt gebruiken en welke niet. Je kunt eigen afbeeldingen uploaden in plaats van de standaard badge icons. Zo kun je bijvoorbeeld badges gebruiken in de huisstijl van jouw bedrijf.

Evenementen

Badges kunnen worden toegewezen voor verschillende evenementen. Deze hebben betrekking op de volgende categorieën:

• Gebruikersprofiel
  • Het beginnen van een cursus
  • Het voltooien van een cursus
  • Reacties

Badges bewerken

Om de badges te bewerken, klik je op de drie stippen aan de rechterkant en selecteer je „Bewerken“. Hier kun je de titel van de badge in het tekstveld wijzigen. Ook is het mogelijk om een eigen afbeelding voor de badge te uploaden. Klik daarvoor op het pijltje links onder de badge en selecteer een bestand op je computer.

Met een klik op de prullenbak rechts kun je je geüploade bestand desgewenst weer verwijderen. In dat geval wordt het standaardsjabloon voor de badge gebruikt.

Klik op Opslaan om jouw wijzigingen op te slaan.

Badges in- en uitschakelen

Badges kunnen worden in- en uitgeschakeld. Klik op de drie stippen aan de rechterkant en selecteer „Inschakelen“ of „Uitschakelen“. In het overzicht kun je zien welke badges op dit moment in- en uitgeschakeld zijn.

Als je een eerder uitgeschakelde badge weer inschakelt, kun je ervoor zorgen dat de leden van de academy deze badge ontvangen door op de knop “Nog niet toegewezen badges toewijzen” te klikken, op voorwaarde dat ze het betreffende evenement al hebben gehaald.

Badges gezien vanuit de cursist

Wanneer cursisten een badge verdienen, ontvangen ze een melding. Deze verschijnt als een nummer bij de profielfoto. In het drop-down menu vinden leden van de academy het onderdeel “Mijn badges”.

Door op dit menu-item te klikken, komen de gebruikers op een overzichtspagina. Hier worden de badges die al zijn behaald in kleur weergegeven en de badges die nog niet zijn ingeschakeld in grijs.