Gebruikersaccounts bewerken met Excel

Efficiënt gebruikersbeheer is een belangrijk onderdeel van Learning Management Systemen.

Bewerk de ledenlijst in het Excel-bestand

 

Excel-tabellen uploaden

Het uploaden van een Excel-spreadsheet is een snelle manier om leden aan een academy toe te voegen. Maar hoe kun je na de import fouten corrigeren? Natuurlijk kun je elk ledenaccount rechtstreeks in Coursepath bewerken. Maar afhankelijk van het aantal leden kan dit erg tijdrovend zijn. Dan is het eenvoudiger om een ledenlijst te exporteren, de wijzigingen in deze lijst door te voeren en het bestand vervolgens weer te uploaden.

Wijzigingen in geüploade Excel-tabellen worden herkend

Coursepath herkent de aangebrachte wijzigingen en werkt de bestaande leden bij. Een bijgewerkte ledenlijst ziet er als volgt uit: Nieuwe leden hebben een groen vinkje, bijgewerkte leden en blauw vinkje en niet bijgewerkte bestaande leden een grijs vinkje.

Controle van de ledenlijst vóór de daadwerkelijke import van een bijgewerkt Excel-spreadsheet

 

Ledenaccounts bijwerken

Je kunt de ledenlijst van een cursus of van de hele academy exporteren en wijzigen. De volgende grafiek toont de noodzakelijke stappen.

Leden bijwerken in drie stappen

 

Cursisten bijwerken

Klik in een cursus op “Cursus beheren” en vervolgens op “Leden”. Download nu de lijst.
Nadat je de gewenste wijzigingen hebt doorgevoerd, klik je in de cursus op “Leden” en vervolgens op de groene knop “Leden toevoegen”. Selecteer nu in de tekst “Bestand uploaden” en upload het gewijzigde bestand.

Academy-leden bijwerken

Om de leden van jouw hele academy bij te werken, klik je op Opties > Leden > Excel downloaden.
Deze lijst bevat alle leden van de academy. Onder “Leden” kun je de bijgewerkte lijst ook weer uploaden via Leden toevoegen > Bestand uploaden.