Cursus-startpagina aanpassen en menu-items

Cursusmenu en instellingen

Op de startpagina van de cursus is er een drop-down menu “Cursus beheren”. Voor gebruikers met de juiste rol en rechten is deze knop zichtbaar op alle pagina's van de cursus.

Cursusnavigatie

Wanneer deelnemers door de inhoud van de cursus navigeren, wordt hun vordering bijv. als stap 3 van 25 weergegeven.

De startpagina van de cursus aanpassen

Onder Cursus beheren > Cursus bewerken kun je de lay-out van de startpagina van jouw cursus nog preciezer instellen. Kies hier een afbeelding en banner, die niet alleen in de cursuswidget in de academiebibliotheek wordt getoond, maar ook op de startpagina van jouw cursus. Je kunt eigen afbeeldingen uploaden of gebruikmaken van de geïntegreerde zoekfunctie voor stockafbeeldingen. De beschrijving die je hier in het tekstveld invult en die met onder andere extra foto’s kan worden aangevuld, wordt later weergegeven op de infopagina van jouw cursus.

Je kunt zelf de weergave van de menu-items in de cursus vastleggen, zoals “Inhoud”, “Info” enz. In Cursus beheren > Opties > Menu kun je de gewenste menu-items selecteren.

Tip: Of de knop om in te schrijven voor de cursus al dan niet wordt weergegeven, hangt af van de instelling die je selecteert voor het inschrijven voor een cursus in de cursusopties onder “Zelfinschrijving”.