Pagina's

Je kunt academy-pagina's verrijken met video's of andere ingesloten content, net als bij een individuele cursus-stap. Bovendien kun je ook categorieën toewijzen aan een academy-pagina en deze daarmee ook als tegel laten weergeven, zoals de cursussen op de startpagina.

Voorbeeld: Met pagina's kun je bijvoorbeeld wiki's of nieuws schrijven en als onderdeel van jouw academy beschikbaar stellen. Het is zelfs mogelijk om bijvoorbeeld een eigen startpagina te maken dat uitsluitend wiki-items bevat, eventueel ook alleen voor een specifieke doelgroep.
Het hele Coursepath Support Academy bestaat uit pagina's. Deze pagina's tonen teksten, afbeeldingen, video's en IFRAME's (zie changelog op de homepage).

 

Pagina inrichten

Via Setup > Pagina’s kom je bij de setup van de academy-pagina's. Hier kun je bestaande pagina's en gebruiksvoorwaarden beheren en bewerken. Klik op de knop “Pagina toevoegen” om gebruiksvoorwaarden toe te voegen of een nieuwe academy-pagina aan te maken.

Gebruik de editor om teksten en andere inhoud toe te voegen.

Inhoudsinstellingen van pagina's in Coursepath

 

Daarnaast kun je de volgende dingen instellen:

  • Zichtbaarheid

Selecteer of de academy-pagina algemeen toegankelijk is of alleen voor leden van de academy of alleen voor bepaalde groepen binnen de academy.

  • Taal

Kies uit de 21 beschikbare talen in Coursepath.

Je moet de taal selecteren als je bijvoorbeeld gebruiksvoorwaarden in verschillende talen wilt plaatsen.

Selecteer ook dan een taal als je op de startpagina van de academy widgets voor verschillende talen/landen gebruikt en wilt dat de pagina binnen zo'n widget wordt weergegeven.

  • Menunaam

Hier kun je een titel voor de pagina invoeren die in het menu zal worden getoond. Dit is bijvoorbeeld handig als de paginatitel te lang is en je een kortere titel wilt laten weergeven in de menubalk bovenaan of in de voettekst.

  • Categorie

Voor de categorie geldt hetzelfde als voor de taal. Kies een categorie voor jouw pagina, als je op de startpagina van de academy widgets gebruikt voor verschillende categorieën en je wilt dat de pagina binnen deze widgets wordt weergegeven. Je kunt ook meerdere categorieën tegelijk voor een pagina te specificeren. Daardoor kan dezelfde pagina op verschillende plaatsen worden weergegeven.

Instellingen voor pagina's in Coursepath

 

 

Content toevoegen aan een pagina

Om content aan een pagina toe te voegen klik je "Pagina bewerken" en in de dropdown vervolgens "Pagina opmaken".

Een pagina kan worden opgezet met een aantal contentblokken of widgets om de ervaring te creëren die je wilt. Nieuwe content en widgets kunnen op de gewenste positie worden toegevoegd. Boven of onder bestaande blokken heb je de mogelijkheid om een extra widget of contentblok toe te voegen.

 

Creëren van paginakop

Om een aantrekkelijke paginakoop te creëren klik je op het potlood icoon naast de titel van de pagina. In het popupscherm krijg je vervolgens de optie om de layout van de paginakop te bepalen.

 

 

Naast een standaard titel kan je ook kiezen voor een paginakop met foto, waarbij de  titel, naam van de auteur en publicatiedatum in of buiten de foto kunnen worden geplaatst.

 

 

Content op pagina toevoegen


Een pagina kan meerdere content blokken en/of widgets om de ervaring te creeren die je wenst. Nieuwe content en widgets kunnen op elke gewenste plaats toegevoegd worden. Zowel boven als onder elk content blok heb je de mogelijkheid om extra content toe te voegen. 


Extra content toevoegen doe je door op “+” te klikken. 

Wanneer je met de muis over het "+"-pictogram gaat, krijg je de optie om tussen verschillende widgets te kiezen.

 

Je kunt kiezen tussen tekstblokken, afbeeldingen, video, inhoud insluiten, code toevoegen of volledige widgets toevoegen. Widgets kunnen cursussen, workshops, programma's, pagina's of een zorgvuldig uitgekozen selectie (dit kan ook een combinatie zijn) of een RSS-feed bevatten.

Widgets kunnen ook opnieuw worden gerangschikt via de portal met slepen en neerzetten. Binnen de startpagina-editor kunt u de widget naar de gewenste plek slepen door op het 'verplaatspictogram' in de widget te klikken en vervolgens het inhoudsblok te slepen.