Cursus importeren vanuit PowerPoint of pdf

Om snel een basis voor de cursus te creëren, kun je een pdf- of PowerPoint-bestand in Coursepath importeren. Op basis hiervan wordt een cursus gemaakt waarin de afzonderlijke dia's de cursus-stappen zijn. Als jouw pdf-bestand bijvoorbeeld uit 10 dia's bestaat, worden dat in de cursus 10 cursus-stappen.

Om een pdf- of PowerPoint-bestand te importeren ga je als volgt te werk:

  1. Klik op de profielfoto rechts boven > Cursussen > Cursussen toevoegen > PowerPoint of pdf importeren.
  2. Selecteer vervolgens het gewenste bestand en upload het. De rest gebeurt automatisch.
  3. Het resultaat is een cursus met evenveel stappen als het aantal pagina's in jouw bestand. Je kunt deze cursus-stappen nu uitbreiden met multimedia-inhoud, bijlagen en vragen.

Tip: Je kunt ook ppt- of pdf-bestanden als nieuwe hoofdstukken in een bestaande cursus importeren. Klik in de inhoudsopgave van de cursus onderaan op Module toevoegen > PowerPoint of pdf importeren.

Deze video laat zien hoe je een pdf- of PowerPoint-bestand in een cursus integreert. Het belangrijkste verschil tussen pdf en ppt is dat bij een pdf-upload geen koppen worden overgenomen in de inhoudsopgave en dat pdf-bestanden ook geen notities hebben die kunnen worden geïmporteerd.

Een voordeel van een pdf-upload is dat alle lettertypen uit het pdf-bestand correct zullen worden weergegeven. In het geval van ongebruikelijke lettertypen of lettertypen onder licentie kan dit bij ppt-bestanden ertoe leiden dat deze niet worden herkend.