API-integratie / Single Sign-On

De API (Application Programming Interface) maakt de integratie van Coursepath in of met bestaande systemen mogelijk.

Via de interfaces die in Coursepath vrijgegeven zijn heb je toegang tot het volledige leden- en cursusbeheer.

De Lego-metafoor

Was is een API en hoe werkt het? Deze Lego-metafoor maakt dit duidelijk.
Legostenen kunnen op universele wijze met elkaar verbonden worden door middel van een systeem van bolletjes aan de bovenkant van elke steen, die in de holtes aan de onderkant van een willekeurige andere steen passen.
Daardoor kunnen alle stenen op dezelfde eenvoudige en gestructureerde manier aan elkaar vastgemaakt worden. Zo ontstaat de onbeperkte mogelijkheid om stenen met elkaar te combineren. Op dezelfde manier kan software API's gebruiken om de informatie die we zoeken te koppelen aan de interface om deze informatie weer te geven. Zo wordt een unieke combinatie van diensten gecreëerd die samen een applicatie vormen.

Gebruikersauthenticatie via Single Sign-On

Een typische toepassing van API's is Single Sign-On (SSO). Daarmee hoeven gebruikers binnen een bestaand systeem, zoals een Active Directory (AD), zich maar één keer aan te melden.
Zo krijgen deelnemers aan trainingen rechtstreeks vanuit het bedrijfsnetwerk toegang tot Coursepath-cursussen zonder opnieuw te hoeven inloggen in Coursepath. Dit zorgt voor een naadloze gebruikerservaring.

Toegang tot de API-sleutel

Om binnen de academie – in de rol van manager – toegang tot deze interface te krijgen, moet je onder Opties op API Sleutel klikken.

Op dit moment is een deel van onze uitgebreide API publiekelijk toegankelijk. Afhankelijk van de vraag kunnen op termijn meer API-eindpunten beschikbaar komen.

Coursepath-ontwikkelomgeving

Voor meer informatie over de Coursepath API en Single Sign-On zie onze pagina voor ontwikkelaars: https://developer.coursepath.com